20 apr. 2013

Cutremur puternic de magnitudine 6,6 in China

Un cutremur puternic cu magnitudinea moment de 6,6 grade s-a produs in noaptea de vineri 19 aprilie spre sambata 20 aprilie in China.





 Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul a avut loc la ora 0h02min UTC, iar epicentrul sau a fost localizat in vestul provinciei Sichuan, la 120 km vest de orasul Chengdu.




Seismul s-a produs la adancimea de 20 km si a avut magnitudinea de 6,6 grade pe scara bazata pe moment seismic. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici cu magnitudini in jur de 5 grade.





Sursa foto: CNN.com

In urma cutremurului, cel putin 40 de oameni au murit si alte cateva sute de persoane au fost ranite, conform autoritatilor locale din provincia afectata. De asemenea, s-au produs alunecari de teren si au fost intrerupte legaturile de comunicatii in localitatile apropiate de epicentru.
La 12 mai 2008, un cutremur extrem de puternic, cu magnitudinea moment de 7,9 grade, a afectat provincia Sichuan, provocand moartea a peste 80.000 de oameni.

Update:
Numarul victimelor cutremurului produs astazi in provincia chineza Sichuan a depasit 100, conform relatarilor agentiilor internationale de presa.





Sursa foto: CNN.com

De asemenea, mai multe mii de persoane au fost ranite in aceeasi provincie care a fost grav afectata de seismul major din mai 2008. Un reprezentant al autoritatilor locale a precizat ca datorita alunecarilor de teren declansate de cutremur si intreruperii legaturilor de comunicatii, numarul real al victimelor este inca dificil de precizat.
Epicentrul cutremurului a fost localizat la circa 115 km de Chengdu, capitala provinciei. Seismul, cu o magnitudine moment de 6,6 grade, a fost urmat de mai multe replici cu magnitudini de pana la 5,0-5,2 grade.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.