24 mai 2013

Cutremur violent de magnitudine 8,3 in Marea Okhotsk

Un cutremur extrem de violent, cu magnitudinea moment de 8,3 grade, s-a produs in dimineata zilei de vineri, 24 mai, in nord-vestul Pacificului-Marea Okhotsk.





Cutremurul s-a produs la ora 5h44min UTC, iar epicentrul sau a fost localizat in Marea Okhotsk. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, adancimea focarului a fost de 598 km.




 Cutremurul a avut magnitudinea moment de 8,3 grade, fiind cel mai puternic seism produs in acest an in lume. Cu toate acestea, desi e posibil ca seismul sa fi fost resimtit pe o arie larga, este improbabil sa fi cauzat distrugeri majore. De asemenea, nu exista riscul formarii de tsunami.

3 comentarii:

Unknown spunea...

"potrivit Insitutului american USGS, a fost resimţit până la Moscova, au anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţe şi serviciile meteorlogice ruse"
http://www.mediafax.ro/externe/rusia-a-anulat-alerta-de-tsunami-dupa-un-cutremur-in-marea-ohotk-resimtit-pana-la-moscova-10898326

Ma intreb cum este posibil ca un cutremur produs langa peninsula Kamchatka sa se simta tocmai la Moscova, la distanta de atatea mii de KM.

Unknown spunea...

In completare, Moscova este la 6400KM distanta de epicentru!!

Potrivit rapoartelor, cutremurul s-a simtit la etajele superioare (20+): senzatie de ameteala, lustre in balans si tablouri miscate pe pereti.

Anonim spunea...

Probabil din cauza ca a fost la o adancime de 600 km.
Doar asa se poate explica.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.