26 apr. 2015

Un nou cutremur puternic, de magnitudine 6,7 grade, in Nepal, zona muntilor Himalaya

Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,7 grade, s-a produs duminica, 26 aprilie, in Nepal, avand sursa in muntii Himalaya.



Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora 7h09min UTC (ora locala 12h54min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul a avut epicentrul la cca. 77 km est de Kathmandu. Seismul s-a produs la adancimea de 15 km si a avut magnitudinea de 6,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul din aceasta dimineata a declansat o noua serie de avalanse si alunecari de teren pe Everest; evenimentul continua secventa de replici si cutremure secundare generate de cutremurul major de magnitudine 7,8 produs sambata, 25 aprilie, in aceeasi zona. Pana in acest moment s-au inregistrat 2 post-socuri puternice (de magnitudini 6,7 grade) si alte zeci de seisme moderate cu magnitudini intre 4,5 si 5,7 grade.




Sursa foto: CNN


Potrivit CNN, in urma cutremurelor din Nepal au murit cel putin 1900 de oameni, efectele seismelor fiind foarte grave la Kathmandu dar si in numeroase localitati de la poalele muntilor Himalaya. Cutremurele au provocat avalanse, alunecari de teren, distrugerea mai multor sosele si alte cai de acces, ceea ce ingreuneaza estimarea reala a numarului victimelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.