11 sept. 2016

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,2 grade in Macedonia, zona Skopje

Un cutremur moderat, cu magnitudinea de 5,2 grade, s-a produs duminica, 11 septembrie, in FYROM (Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei), la est de capitala Skopje.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 13h10min UTC (ora locala 15h10min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Macedonia, la 6 km Est de capitala Skopje.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 4 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade. Un seism precursor a avut loc in aceasta dimineata tot in aceeasi zona, la ora 4h58min UTC (ora locala 6h58min), magnitudinea acestuia fiind de 4,2 grade.
Cutremurul a fost resimtit destul de puternic la Skopkje, provocand panica in randul populatiei. Nu au fost raportate pagube majore. La 26 iulie 1963, capitala Macedoniei, orasul Skopje, a fost distrusa de un cutremur puternic care a avut magnitudinea moment de 6,1 grade; evenimentul a provocat moartea a peste 1000 de oameni si distrugere orasului, din cauza adancimii focale mici, sub 10 km.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.