8 aug. 2017

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,5 grade in China

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs in ziua de marti, 8 august, in centrul Chinei.


Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 13h19min (ora locala 21h19min UTC). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat intr-o regiune slab populata de langa limita provinciilor Sichuan si Gansu, la 282 km Nord de Chengdu. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul a fost resimtit pana in capitala provinciei Sichuan, orasul Chengdu.
Cel putin 13 oameni au murit in urma miscarii seismice, care a fost resimtita mai puternic intr-o zona turistica din provincia Sichuan. De asemenea, bilantul provizoriu indica 175 de persoane ranite. Mai multe cladiri au fost avariate la Jiangyou.
La 12 mai 2008, un cutremur violent cu magnitudinea moment 7,9 a afectat provincia Sichuan, provocand distrugeri majore in special la Chengdu, bilantul victimelor ajungand la peste 70.000 de morti.

5 comentarii:

Danell spunea...

am o intrebare . placa asta din china .are treaba cu placa noastra . nu de alta dar este o pagina pe facebook care a postat azi citez : 6.1 CHINA - INCEPAND DE ACUM ESTE INEVITABIL UN CUTREMUR DE PESTE 6.5 GRADE IN ROMANIA.PROCENT 100%, CHIAR MAI REPEDE FATA DE INTERVALELE MENTIONATE MAI JOS.. . sursa Seismic Center - Predictie si alerta cutremur . si tot intr o postare anterioara m ai zice ca : Urmatorul cutremur puternic va lovi Romania cu 6.6 grade Richter, in intervalul: Octombrie - Noiembrie 2017 avand epicentrul in zona Vrancea coordonate 45.62 N 26.55 E. Pana atunci vor mai fi cutremure peste 4, posibil chiar si 5 dar nu de intensitate mare.
Alt cutremur de 7.5 grade Richter se va produce in Romania in
intervalul Aprilie - Mai 2018 cu epicentru zona Nereju Vrancea.
Acestea sunt rezultatele analizelor.. este un sambure de adevar? daca doriti sa raspundeti .apreciez .

GeoX spunea...

Nu exista argumente viabile pentru asa ceva. In fiecare an apar astfel de zvonuri, de peste 20 de ani incoace, dar in afara de niste cutremure de 5,5-5,7 grade care se produc cam la 4-5 ani, nu e nimic.

GeoX spunea...

Cei care lanseaza astfel de alegatii nu sunt, oricum, seismologi.

GeoX spunea...

Deci sugestia mea este sa ignorati total astfel de aberatii. Mai nou, aia cer si bani de la prostime, cica daca nu li se da bani, ei se supara, inchid pravalia si nu mai fac predictii seismice confirmate 100 % (AIUREA IN TRAMVAI: VAX ALBINA, sa o creada mutu').

Hipnotiq spunea...

Toți vor sa scoată bani și din piatra seacă in ziua de azi :)) păcat că încă mai sunt prosti care pun botul :))

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.