7 sept. 2017

Cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs in seara zilei de joi, 7 septembrie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora locala 19h45min38sec (16h45min38sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona GURA SIRIULUI, judetul Buzau (45,54 grade latitudine Nordica, 26,27 grade longitudine Estica).



Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 145,4 km si a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de II grade pe scara Mercalli.
 

2 comentarii:

Hipnotiq spunea...

Va stiu de om serios. Asta e cutremur? V-ati molipsit de la nebunul ala de pe facebook? Doar cutremurele perceptibile cat de cat trebuie date. 3.5 grade..scart..romania tv: un nou cutremur in romania..intra si vezi magnitudinea..intri..2.7 :) scartz.:)

GeoX spunea...

Noi facem stiri pentru cutremure subcrustale cu magnitudini de la 3,5 in sus. Asta am spus-o demult, nu e ceva de ieri de azi. Si am sa te rog frumos sa nu ne compari cu CANCAN, RTV si alte asemenea specimene. Am argumentat si pe forum de ce, alea mici sub 3,5 apar pe forum, stirile sunt pentru subcrustale de la 3,5 in sus si crustale de la 3,0 in sus. 3,5 este si limita de notificare de la INFP catre alte institutii ale statului, de altfel. Si inca ceva: de la 3,5 in sus apare o anumita frecventa lunara a seismelor, in medie 3-5 pe luna, si e de urmarit cum se schimba frecventa cutremurelor de 3,5+.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.