14 mar. 2018

Cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,6 grade s-a produs in ziua de miercuri, 14 martie, in regiunea Vrancea.


Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora locala 12h24min49sec (10h24min49sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, la Vest de NEREJU, judetul Vrancea (45,68 grade latitudine Nordica, 26,59 grade longitudine Estica).


Sursa foto: EMSC


Cutremurul s-a produs la adancimea de 139,1 km si a avut magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de aproximativ IV grade pe scara Mercalli. Seismul a fost resimtit pe arie larga in Muntenia si Moldova, cu deosebire in orasele mari. La Bucuresti, cutremurul a fost resimtit cu intensitatea de III grade pe scara Mercalli. 

7 comentarii:

Radu RG spunea...

S-a simtit in zona Obor din Bucuresti

Unknown spunea...

Simtit la Braila et 4 , o mica scuturatura

Unknown spunea...

Dap,l am simtit in bucuresti sector 5 .... sa simtit bine,stateam pe spate in canapea si sa simtit vibratiile destul de tare .... nu sa miscat nimic,bine la 4,6 nici nu se pune problem de miscare sunt doar vibratii puternice .... ca iar vad comentarii... sa balansat blocu cu,pe dracu ... pai daca la 4.6 ti se balanseaza blocul inseamna ca esti in clasa 1 cu risc seismic,si atunci ce se intampla la un 5.8 - 6.0 pai ... nu va ganditi la cel din 77,in ce stare e buc in ziua de azi si nu numai buc ci si alte orase un 6,5 e de ajuns sa traga un doliu national in orice moment,bine asta e parerea mea ca vad ca sunt multi "experti" pe aici

TERRY spunea...

BUCUREȘTI-Drumul Taberii etaj6-NU L-AM SIMȚIT.

TERRY spunea...

BUCUREȘTI ,DRUMUL TABERII ETAJ6-NU L-AM SIMȚIT.

sefulretelei spunea...

https://youtu.be/_uM15lT-3Ok

Unknown spunea...

Nu am simțit nimic în Ploiesti ,pt.ca dormeam, soția la simit ,dar nu știa sigur daca e cutremur sau altceva

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.