24 iul. 2018

Multiple cutremure moderate, cu magnitudini intre 5,4 si 5,8 grade, in Iran

Mai multe cutremure moderate, cu magnitudini moment cuprinse intre 5,4 si 5,8 grade, s-au produs in ziua de duminica, 22 iulie, in Iran. Seismele au avut epicentre diferite, localizate in Sudul, Vestul si, respectiv, Estul Iranului.
Primul seism a avut loc la ora 5h07min UTC (ora locala 9h37min), epicentrul acestuia fiind localizat in Sudul Iranului, la 143 km Nord-Vest de Bandar ‘Abbās, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost resimtit in Sud-Vestul Iranului.

Sursa foto: EMSC

Al doilea cutremur, care a fost si cel mai puternic, s-a produs la ora 10h07min UTC (ora locala 14h37min). Potrivit datelor publicate de EMSC, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Vestul Iranului, la 25 km Est de Sarpol-e Z̄ahāb. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara bazata pe moment seismic. In urma seismului, peste 140 de oameni au fost raniti in zona epicentrala, unde mai multe cladiri au suferit avarii, potrivit autoritatilor locale.

Sursa foto: EMSC

Al treilea cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,5 grade, s-a produs la ora 20h39min UTC (ora locala 1h09min a zilei de 23 iulie). Potyrivit EMSC, epicentrul seismului a fost localizat in Estul Iranului, la 43 km Est de Kermān. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a fost resimtit in partea estica a tarii.

Sursa foto: EMSC

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.