1 apr. 2019

Secventa de cutremure moderate cu magnitudini de 5-5,5 grade in Nord-Estul Oceanului Indian-Ins. Nicobar

O secventa de cutremure moderate, cu magnitudini de pana la 5,5 grade, s-a inregistrat incapand din seara zilei de 31 martie si continuand in cursul zilei de 1 aprilie in regiunea Insulelor Nicobar din Nord-Estul Oceanului Indian.
Secventa seismica a constat, pana la aceasta ora, in 11 cutremure cu magnitudini intre 5,0-5,5 grade dar si mai multe miscari seismice cu magnitudini intre 4,5-4,9 grade.
Dintre aceste cutremure, cel mai puternic a fost cel produs in ziua de 1 aprilie la ora 8h11nin UTC (ora locala 15h11min UTC in Indonezia). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in regiunea Insulelor Nicobar din partea nord-estica a Oceanului Indian.

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Mecanismul de focar al cutremurului, comun, probabil, si celorlalte miscari seismice din secventa, a fost de tip decrosare, potrivit EMSC:

EMSC: Mecanism de focar cutremur Ins. Nicobar 1 aprilie 2019

Aceste miscari seismice s-au produs ca rezultat al miscarii spre Nord-Est a placii tectonice majore Indo-Australiene, proces care a generat o succesiune de cutremure cu mecanisme de decrosare in apropierea Insulelor Nicobar. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.