15 sept. 2019

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,1 (4,7) grade in centrul Turciei

Un cutremur moderat, cu magnitudinea locala de 5,1 grade (magnitudine moment 4,7), s-a produs in ziua de sambata, 14 septembrie, in centrul Turciei, evenimentul fiind precedat cu 3 minute de un al cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade (magnitudine moment 4,9) produs in aceeasi zona.


Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 6h03min UTC (ora locala 9h03min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Observatorul Seismic Kandilli (Turcia), cutremurul a avut epicentrul pe un segment central al faliei Nord-Anatoliene, la 93 km Nord de capitala tarii, Ankara. Seismul s-a produs la adancimea de 5 km si a avut magnitudinea locala de 5,1 grade pe scara Richter (magnitudine moment 4,7 potrivit EMSC). Miscarea seismica a fost resimtita mai intens in localitatile din zona epicentrala, in apropierea faliei Nord-Anatoliene.
Anterior acestui seism, un alt cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade s-a produs in aceeasi zona la ora 6h00min UTC (ora locala 9h00min). Cele doua cutremure au fost urmate de mai multe replici mai slabe, cu magnitudini de pana la 4,4 grade. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.