31 oct. 2019

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,5 grade in Filipine

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs in ziua de joi, 31 octombrie, in Filipine, in zona afectata de seismul cu magnitudinea de 6,6 grade din 29 octombrie.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 1h11min UTC (ora locala 9h11min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in insula Mindanao, la 45 km Vest de orasul Davao. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cel putin 5 oameni au murit in urma seismului, iar un hotel a fost distrus. Numeroase cladiri au fost avariate, fiind deja subrezite de seismul cu magnitudinea 6,6 produs pe 29 octombrie. In urma cutremurului din 29 octombrie cel putin 8 oameni au murit si alti 300 au fost raniti, potrivit agentiilor internationale de presa care citeaza autoritatile locale.

2 comentarii:

Gabriel spunea...

10 km... 6,5grade, destul de periculos! La noi ar face prapad, zic si eu.

GeoX spunea...

Cutremurele de Vrancea cu magnignitudini peste 6,0 se produc la foarte mari adancimi, iar un cutremur vrancean cu MGR 6,5 nu face prapad. In 1990 am avut MGR 6,7 si nu a facut prapad. Nu mai confundati cutremurele de adancime mare cu cele de adancime mica, efectele sunt diferite.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.