10 feb. 2021

Cutremur violent cu magnitudinea de 7,7 grade in regiunea Insulelor Loialitatii-Noua Caledonie

Un cutremur major, cu magnitudinea moment de 7,7 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 10 februarie, in regiunea Insulelor Loialitatii-Noua Caledonie (Oceanul Pacific).

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 13h19min UTC (ora locala 0h19min a zilei de 11 februarie). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Oceanul Pacific, in regiunea Insulelor Loialitatii-Noua Caledonie.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 7,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Socul principal major a fost precedat de doua seisme relativ puternice, cu magnitudini moment de 6,0 si respectiv 6,1 grade, si a fost urmat de mai multe replici moderate.
La putin timp dupa seism a fost emisa o alerta de tsunami pentru Samoa, Vanuatu, Fiji si Noua Zeelanda, alerta care ulterior a fost anulata.

Update:
Un nou cutremur relativ puternic, cu magnitudinea moment de 6,1 grade, s-a produs in aceeasi regiune la ora 16h35min UTC. O alta replica puternica, avand magnitudinea moment 6,1, s-a produs la ora 18h36min UTC.

O alta replica, cea mai puternica inregistrata pana in prezent, a avut loc la ora 21h24min UTC, magnitudinea acesteia fiind de 6,4 grade pe scara bazata pe moment seismic.

 

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.