12 aug. 2021

Cutremure majore cu magnitudini de 7,5 si 8,1 grade in regiunea Insulelor Sandwich de Sud

Doua cutremure violente, cu magnitudini moment de 7,5 si 8,1 grade, s-au produs in ziua de joi, 12 august, in regiunea Insulelor Sandwich de Sud din partea sudica a Oceanului Atlantic.

Primul seism major a avut loc la ora 18h32min UTC. Epicentrul miscarii seismice a fost localizat in regiunea Insulelor Sandwich de Sud din extremitatea sudica a Oceanului Atlantic. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 60 km si a avut magnitudinea de 7,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.

 

Sursa foto: EMSC

Al doilea seism, mult mai puternic, s-a produs dupa cateva minute mai tarziu, la ora 18h35min UTC. Cutremurul s-a produs la adancimea de 60 km si a avut magnitudinea de 8,1 grade pe scara bazata pe moment seismic.


Sursa foto: EMSC

Seismul au fost urmate de numeroase replici moderate, precum si de replici relativ puternice cu magnitudini de 6,0-6,3 grade.
Oceanul Atlantic prezinta o linie seismica activa in partea sa mediana, intinsa de la Sud spre Nord. In ultimele zile s-au produs mai multe cutremure moderate pe Dorsala Medio-Atlantica.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.