7 sept. 2021

Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,5 grade in regiunea Nordul Olteniei/Fagaras-Campulung (judetul Valcea)

Un cutremur crustal, cu magnitudinea ML de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs in dimineata zilei de marti, 7 septembrie, in regiunea Nordul Olteniei/Fagaras-Campulung (judetul Valcea).

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 5h01min16sec (2h01min16sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat intr-o zona de munte din judetul Valcea, la Vest de Valea Oltului, in zona MALAIA-BREZOI (45,32 grade latitudine Nordica, 24,09 grade longitudine Estica)- adiacenta regiunii seismice Fagaras-Campulung. 

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 2,0 km si a avut magnitudinea locala ML de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III-IV grade pe scara Mercalli.
Seismul a fost resimtit in mai multe localitati din judetele Valcea si Sibiu, mai intens in arealul dintre Valea Oltului si Valea Lotrului, cu intensitati de la II-III la III-IV grade. Astfel, cutremurul a fost resimtit la Voineasa, Brezoi, Caineni, Calimanesti (judetul Valcea), dar si la Sibiu si in alte localitati din judetul Sibiu. Aceasta arie macroseismica este una tipica pentru seismele fagarasene.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.