17 ian. 2022

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,3-5,6 grade in Afganistan

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb de 5,6 grade (magnitudinea moment 5,3), s-a produs in ziua de luni, 17 ianuarie, in Vestul Afganistanului.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 11h40min UTC (ora locala 16h10min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Nord-Vestul Afganistanului (provincia Badghis), in apropierea granitei dintre Afganistan si Turkmenistan.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea mb de 5,6 grade (magnitudinea 5,3 pe scara bazata pe moment seismic).
Seismul a fost resimtit destul de puternic in partea nord-vestica a Afganistanului. Miscarea seismica a fost precedata de un cutremur cu magnitudinea mb 4,9 produs in aceeasi zona la ora 9h35min UTC (ora locala 14h05min).
In urma cutremurului cel putin 12 oameni au murit in districtul Qadis din provincia Badghis, mai multi oameni fiind raniti, potrivit autoritatilor locale citate de agentiile internationale de presa. Acoperisurile mai multor case s-au prabusit in zona epicentrala.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.