20 ian. 2015

Cutremur crustal de magnitudine 3,8 in Vrancea, zona MARASESTI-PANCIU

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de luni 19 ianuarie spre marti 20 ianuarie in regiunea Vrancea, zona MARASESTI-PANCIU.



Seismul a avut loc la ora locala 1h53min07sec (ora locala 23h53min07sec UTC in ziua de 19 ianuarie). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in zona MARASESTI-PANCIU din judetul Vrancea (45,88 grade latitudine Nordica, 27,15 grade longitudine Estica).



Cutremurul s-a produs la adancimea de 40 km si a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit in zona epicentrala cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, cutremurul a mai fost resimtit slab in judetele Galati, Bacau, Iasi, Vaslui si Buzau, cu intensitati de II-III pana la III grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit in Basarabia la CAHUL.
 La 22 noiembrie 2014 in aceeasi zona s-a produs cel mai puternic cutremur crustal vrancean din ultimii 120 de ani, magnitudinea acestuia fiind de 5,7 grade; un alt cutremur, de magnitudine 4,5 grade, s-a mai produs in zona MARASESTI-PANCIU la 7 decembrie 2014.

7 comentarii:

Unknown spunea...

l-am simtit eu in Bacau

gen_queen spunea...

si eu

Unknown spunea...

Din ce in ce mai multe pana ce va urma cel mare. :(

Unknown spunea...

Sperăm să nu....fiti mai optimisti :)!

Anonim spunea...

Judecata Tatalui din ceruri vine si peste Romania. De ce va astupati urechile si nu vreti sa va intoarceti la Isus?

Cristian Nicolau spunea...

S-a simtit binisor la Vaslui. Eram treaz si lungit pe pat.

Hipnotiq spunea...

Mai acersmith007 vezi ca ai greșit secolul. Suntem in 2015 nu 1015. Voi religiosii ar trebui sa fiți sub tratament.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.