22 mai 2017

Cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs in ziua de luni, 22 mai, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora locala 11h27min39sec (8h27min39sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU, judetul Vrancea (45,72 grade latitudine Nordica, 26,73 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 125,6 km si a avut magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de II-III grade pe scara Mercalli.
Un alt cutremur, cu magnitudinea de 4,7 grade, s-a produs in Vrancea in seara zilei de vineri, 19 mai, la ora locala 23h02min, la o adancime in jur de 120 km; epicentrul seismului a fost localizat in zona NEREJU-PALTIN. 

4 comentarii:

Unknown spunea...

Informtiile insistente/persistente privind "micro activitatea" seismica din zona Vrancea nu au nici o relevanta (reprezinta "rapoarte de activitate" pentru "publicul larg"). Inducerea unei mentalitati de tip "Vrancea nu sta locului" este pozitiva pentru persoanele cu IQ normal dar poate crea panica in randul celor dispusi sa asculte ORICE vine din Internet! Cred ca orice informatie difuzata publicului trebuie insotita de comentarii (de specialitate ) privind impactul real asupra populatiei/vietii cotidiene.

MIHAI ANTON spunea...

O mica zguduitura pe verticala. Au vibrat geamurile de la vitrina bibliotecii ( veche ).

GeoX spunea...

Noi comentam mereu cutremurele zilnice, saptamanale si lunare care au loc in Romania dar si in lume. Deci e o chestie aiurea, complet nejustificata, faptul ca informarea privind seismicitatea tarii provoaca panica. Nu mai suntem in epoca ceausescu in care seismele erau subiecte tabu. E chestie de mentalitate aici, de conceptie, de adaptare la vremurile moderne. Informatiile publicate aici nu provoaca panica, e o aberatie sa sustii asa ceva. In ianuarie 2012, tocmai informatiile publicate aici au linistit lumea din zona Targu Jiu unde aveau loc mai multe cutremure crustale perceptibile care speriau lumea. De cine afirma ca informatiile de pe cutremur.net provoaca panica nu stie ce spune.

GeoX spunea...

Mentalitatea ca informatiile despre cutremure, luate din surse corecte, evident, ar provoca panica, este o chestie depasita de vremuri, deci in anacronism.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.