6 nov. 2022

Cutremur crustal minor cu magnitudinea de 3,1 grade in Subcarpatii Munteniei, zona TARGOVISTE (judetul Dambovita)

Un cutremur crustal minor, cu magnitudinea locala ML de 3,1 grade, s-a produs in ziua de duminica, 6 noiembrie, in Subcarpatii Munteniei, la Nord-Vest de municipiul TARGOVISTE (judetul Dambovita).

 

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 9h42min21sec (7h42min21sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Subcarpatii Munteniei-Podisul Getic, la Nord-Vest de municipiul TARGOVISTE, judetul Dambovita (44,965 grade latitudine Nordica, 25,40 grade longitudine Estica).


Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 10,4 km si a avut magnitudinea ML de 3,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de II grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimtit slab in judetul Dambovita dar si la Bucuresti.
Zona subcarpatica si de munte a judetului Dambovita prezinta activitate seismica de tip crustal si, uneori, chiar subcrustal. La 18 septembrie anul curent un cutremur crustal cu magnitudinea locala ML 4,1 s-a produs in zona PUCIOASA, fiind resimtit in mai multe judete din Muntenia. In zona MOROENI se produc si seisme de adancime intermediare, asa cum a fost evenimentul din 19 martie 2020 (magnitudine ML 4,2 si adancime focala 64 km).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.