5 ian. 2023

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,9 grade in Hindu Kush, Afganistan

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,9 grade, s-a produs in Afganistan (muntii Hindu Kush) in ziua de joi, 5 ianuarie.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 14h25min UTC (ora locala 18h55min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in muntii Hindu Kush, la cca. 260 km Nord-Est de capitala Afganistanului (Kabul).
Cutremurul s-a produs la adancimea de 195 km si a avut magnitudinea de 5,9 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita pe arie foarte larga in Afganistan, Pakistan, India, Tadjikistan si Uzbekistan. Astfel, cutremurul a fost resimtit la Kabul si alte orase din Afganistan, dar si in multe zone din Pakistan (inclusiv in capitala Islamabad). In India, seismul a fost resimtit inclusiv in capitala New Delhi (aflata la cca. 1060 km Sud-Est de epicentru). Seismul a mai fost resimtit in Uzbekistan, in special in capitala Tashkent (aflata la cca. 540 km Nord-Vest de epicentru). Miscarea seismica a mai fost resimtita si in Tadjikistan.
Nu au fost raportate pagube. Cel mai puternic cutremur produs in Hindu Kush in ultimii 10 ani a avut loc la 26 octombrie 2015, avand magnitudinea moment 7,5.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.