18 nov. 2014

Doua cutremure moderate de magnitudini 5,2 si 5,3 in Grecia

Doua seisme moderate, cu magnitudini de 5,2 si, respectiv, 5,3 grade, s-au produs in seara zilei de luni, 17 noiembrie, in Grecia.
Primul cutremur a avut loc la ora 23h05min UTC (ora locala 1h05min a zilei de 18 noiembrie, in Grecia). Epicentrul cutremurului a fost localizat pe insula Eubeea, la cca. 80 km nord de Atena.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 1 km, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean. Magnitudinea seismului a fost de 5,2 grade pe scara bazata pe moment seismic . Cutremurul a fost resimtit destul de puternic pe insula Eubeeea, dar si in capitala Greciei la Atena. Nu au fost inregistrate pagube semnificative.

Al doilea cutremur s-a produs in aceeasi zona la ora 23h09min UTC (ora locala 1h09min), la adancimea de 1 km. Magnitudinea cutremurului a fost de 5,3 grade. Si acest seism a fost resimtit la Atena, fara a provoca pagube.

Grecia este o tara cu risc seismic ridicat. Anual se produc numeroase cutremure moderate, in special in Marea Egee si mai frecvent in zona insulei Creta. La inceputul acestui an, doua cutremure mai puternice, cu magnitudini in jur de 6,0 grade, au afectat insulele Kefalonia si Zakynthos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.