19 mai 2014

Cutremur moderat de magnitudine 5,0 in Albania

Un cutremur moderat de magnitudine moment 5,0 s-a produs in dimineata zilei de luni, 19 mai, in Albania, fiind resimtit in mai multe zone din Peninsula Balcanica.

Cutremurul a avut loc la ora 00h59min UTC (3h59min ora Romaniei). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 42 km sud de capitala TIRANA. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,0 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita mai intens in Albania, inclusiv la TIRANA, dar si in zona de granita cu Grecia. De asemenea, cutremurul a fost resimtit, mai slab, si in alte zone din Peninsula Balcanica. Exista relatari privind resimtirea foarte slaba a cutremurului in unele orase din sudul Romaniei, inclusiv la BUCURESTI.
Cutremurul din aceasta dimineata este al doilea seism moderat produs in Albania in decurs de o saptamana. Pe 12 mai, un seism de magnitudine 5,0 s-a produs la cca. 180 km sud de TIRANA, in vecinatatea granitei cu Grecia, evenimentul fiind resimtit in special in localitatile limitrofe acesteia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.