14 oct. 2014

Cutremur major de magnitudine 7,3 in Nicaragua

Un cutremur major cu magnitudinea moment de 7,3 grade s-a produs in ziua de marti, 14 octombrie, in zona de coasta din Nicaragua (America Centrala).

Seismul a avut loc la ora 3h51min UTC (ora locala 21h51min in Nicaragua). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismlogic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Oceanul Pacific, langa coasta nicaraguana. Cutremurul s-a produs la adancimea de 50 km si a avut magnitudinea de 7,3 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita pe arie larga in Nicaragua, dar si in alte state central-americana. Totusi, pana la aceasta ora nu au fost raportate pagube majore.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Cutremurul de 7,5 grade Richter,produs acum o ora in zona NICARAGUA, confirma perfectiunea algoritmului elaborat prin descoperirea "ZINA"...ETALONUL descris prin descoperirea "ZINA" s-a format intre SOARE-MARTE-zona NICARAGUA...unde dreptele SOARE-MARTE si SOARE-NICARAGUA sunt catetele unghiului de 90 de grade format in centrul de masa al SOARELUI...Punctul unde ipotenuza MARTE-NICARAGUA atinge scoarta terestra , este epicentrul acestui cutremur de 7,3 grade Richter...Verificarea acuratetii celor indicate de descoperirea "ZINA" se poate face pe programul computerizat "Ssims"...fapt care atesta ca seismele sunt produse de actiuni ale fortei gravitationale considerata liniar. Tensiunile interne ale TERREI se elibereaza intotdeauna prin vulcanii care impanzescplaneta noastra...Practic nici un cutremur violent nu este rezultatul tensiunilor interne ale TERREI ci este rezultatul actiunii unor unde gravifice liniare,conform descoperirii"ZINA". Verificati COMUNICAREA STIINTIFICA postata pe YouTube in septembrie 2013, de realizatorii descoperirii "ZINA"...

GeoX spunea...

Vax albina.

Gheorghe Gainariu spunea...

Hancu cand a fost intrebat cum termostateaza particolele in suspensie (acestea avand nevoe de o temperatura constanta) cu care acesta facea predictie de cutremure, a raspuns ca daca e foarte cald mai deschide geamul de la dormitor unde avea borcanul cu particole! Asa ca santem satui de Hanci, Purcari, Farcasi, ghicitoare si alte soiuri de predictologi bautori de samahoanca si votca ruseasca!

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.