20 oct. 2014

Cutremur moderat de magnitudine 5,7 in regiunea insulelor Balleny

Un cutremur moderat cu magnitudinea moment de 5,7 grade s-a produs luni, 20 octombrie, in regiunea insulelor Balleny din sudul Oceanului Indian.

Seismul a avut loc la ora 7h58min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in extremitatea sudica a Oceanului Indian, in zona insulelor Balleny. Cutremurul s-a produs la adancimea de 2 km (10 km potrivit USGS), iar magnitudinea a fost de 5,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.

13 comentarii:

Hipnotiq spunea...

Acum chiar ca au dispărut cutremurele din Romania. Liniște totala. Nu e ciudat?

GeoX spunea...

Microseisme avem totusi. Azi de exemplu am avut un cutremur de 1,9 grade in judetul Dambovita, zona MOECIU-MOROENI. Dar de fapt Vrancea ne intereseaza, pe zona adanca, in rest sunt doar crustale in diverse zone. Se poate sa mai vina si ceva moderat, dar pentru major nu cred ca sunt conditii. Pentru Vrancea, 7+ e cu totul altceva fata de, sa zicem, 5,5-6,2 asa, trebuie mult mai mult.

Hipnotiq spunea...

Da, ma refeream doar la zona Vrancea. Cred ca de ff mult timp nu sa mai întâmplat sa fie atât de rare. A fost pe 8 unul de 3 si ceva, după o săptămână unul de 2.6 si pana in prezent nimic. Oricum daca nu se intensifica, nu cred ca poate apărea unul brusc de magnitudine mare.

GeoX spunea...

Pai asta zic si eu, ceva mare nu vine brusc, chiar peste noapte,

Hipnotiq spunea...

Oricum, si un seism intre 6.5-7.0 cred ca ar pune probleme la unele cladiri de la noi. Dar poate nu va fi nimic.

GeoX spunea...

Corect, eu nu as vrea sa ma prinda un cutremur de 6,7 grade in centrul vechi al Bucurestiului. In rest, la 5,5-5,7 grade chiar NU E NIMIC. Asta daca e sa mai vina un moderat. Ramane de vazut, nici asta nu vine asa usor, totusi.

Hipnotiq spunea...

Abia a fost unul de 5.5 anul trecut. Eu zic ca vine unul de minim 6 sau deloc, si se reia activitatea obișnuită de 3-4 grade.

GeoX spunea...

Sa vedem, e greu de spus. Apropos, in cateva zile se implinesc 10 ani de la cutremurul din 2004.

Hipnotiq spunea...

Da..nici nu vreau sa ma gândesc, de la 6 in sus, zgomotul devine horror.:d

GeoX spunea...

Locuiesti la bloc sau la casa ? Eu stau intr-un bloc P+4 din cartierul Berceni, sunt "boier", as zice. ;)

Hipnotiq spunea...

La bloc et.4 Bârlad. Fix in bătaia pustii.

Hipnotiq spunea...

Tot p+4 si eu bloc construit in '81. Rezistent cred.Dupa cutremurul din '86 parintii puteau da noroc cu vecinii prin perete. :d

GeoX spunea...

Hai ca a venit un 3,5-3,7 acum 10-12 minute.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.