15 oct. 2014

Cutremur moderat de magnitudine 5,8 la granita dintre Iran si Iraq

Un cutremur moderat cu magnitudinea moment de 5,8 grade s-a produs in ziua de miercuri, 15 octombrie, in zona de granita dintre Iran si Iraq.



Seismul a avut loc la ora 13h35min UTC (ora locala 17h05min in Iran). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in apropierea granitei dintre Iran si Iraq, la 56 km nord-vest de localitatea iraniana Shūsh. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul a fost resimtit destul de puternic in regiunea epicentrala, de-o parte si de alta a granitei dintre Iran si Iraq. Zona a fost afectata, in a doua jumatate a lunii august, de o serie de mai multe cutremure, dintre care cel mai puternic s-a produs pe 18 august si a avut magnitudinea de 6,2 grade pe scara bazata pe moment seismic; seismul a fost urmat de un numar mare de cutremure, dintre care unele relativ puternice, cu magnitudini cuprinse intre 5,5 si 5,9 grade pe scara bazata pe moment seismic. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.