3 oct. 2013

Cutremur de magnitudine 3,8 in Moldova de Sud, zona GALATI-PECHEA

Un nou cutremur, de magnitudine 3,8, s-a produs astazi in sudul Moldovei, zona GALATI-PECHEA. Seismul a fost cel mai puternic din seria celor inregistrate in zona in cursul zilei de 3 octombrie, pana la aceasta ora.


Cutremurul a avut loc la ora locala 12h27min41sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut epicentrul la 17 km nord-vest de GALATI (45,57 grade latitudine Nordica, 27,91 grade longitudine Estica), adancimea focarului fiind de 4 km.


Magnitudinea cutremurului a fost de 3,8 grade pe scara Richter. Intensitatea miscarii seismice in zona epicentrala a fost de aproximativ IV grade pe scara Mercalli. Cutremurul a mai fost resimtit la GALATI si BRAILA.
Acesta este al doilea eveniment ca marime, dupa cel produs in seara zilei de duminica 29 septembrie in aceeasi zona, magnitudinea aceluia fiind de 3,9 grade.
Activitatea seismica este legata de falia Sfantu Gheorghe, dar si de o serie de fracturi locale din sudul Moldovei. Cel mai puternic cutremur cunoscut in aceasta zona a avut loc la 13 martie 1908, magnitudinea acestuia fiind estimata la 4,5 grade.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.