5 oct. 2013

Noi cutremure cu magnitudini de 3,5 si 3,3 grade in zona GALATI-PECHEA

Trei cutremure succesive s-au produs in seara zilei de sambata, 5 octombrie, in zona GALATI-PECHEA din sudul Moldovei.
Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, primul cutremur a avut loc la ora locala 18h19min07sec, iar epicentrul acestuia a fost localizat la 15 km nord-vest de GALATI (45,53 grade latitudine Nordica, 27,89 grade longitudine Estica); seismul s-a produs la adancimea de 5 km si a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimtit in zona epicentrala cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli.

Al doilea seism a avut loc in aceeasi zona la ora locala 18h20min20sec, la adancimea de 4,5 km; cutremurul a avut magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, iar intensitatea in zona epicentrala a atins III grade pe scara Mercalli.
Al treilea cutremur s-a produs la ora locala 18h21min06sec la 21 km nord-vest de GALATI (45,48 grade latitudine Nordica, 27,78 grade longitudine Estica), adancimea focala fiind de 2 km; cutremurul a avut magnitudinea de 2,9 grade, iar intensitatea maxima a fost de II grade pe scara Mercalli.

 

2 comentarii:

Anonim spunea...

SI IN BACA S-A SIMTIT CONSIDERABIL,EU SI IUBITUL MEU,NE-AM TREZIT DIN SOMN DE CAT DE TARE S-A SIMTIT !!!!

Anonim spunea...

La galaţi mi-a spart sticla de j&b cutremurul în Plm...

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.