22 oct. 2013

Cutremur de magnitudine 3,8 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de marti, 22 octombrie, in regiunea Vrancea.

 Cutremurul s-a produs la ora locala 10h16min49sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut loc la adancimea de 127 km, iar epicentrul a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU (45,72 grade latitudine Nordica, 26,72 grade longitudine Estica).

 Magnitudinea seismului a fost de 3,8 grade pe scara Richter, iar intensitatea maxima nu a depasit II-III grade pe scara Mercalli.
In acesta luna, in regiunea Vrancea s-au mai produs 3 cutremure cu magnitudini egale sau mai mari de 3,5 grade, astfel:
-in dimineata zilei de 6 octombrie, la ora locala 4h37min, s-a produs un seism moderat de magnitudine 5,5 la adancimea de 134 km in zona VINTILEASCA din Muntii Vrancei (45,64 grade latitudine Nordica, 26,69 grade longitudine Estica), eveniment resimtit pe arie larga in Romania cu intensitati de pana la V si V-VI grade pe scara Mercalli;
-in dimineata zilei de 12 octombrie, la ora locala 11h58min, s-a produs un cutremur de magnitudine 3,5 la adancimea de 140 km in zona NEREJU din Muntii Vrancei (45,70 grade latitudine Nordica, 26,64 grade longitudine Estica);
-in seara zilei de 15 octombrie, la ora locala 22h33min, s-a produs un cutremur de magnitudine 4,9 la adancimea de 138 km in zona PIETRELE INSIRATE din Muntii Vrancei (45,60 grade latitudine Nordica, 26,54 grade longitudine Estica), resimtit de asemenea in multe localitati din sudul si estul tarii.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sa mai descărcat Vrancea de energie dupa cele 2—3 cutremure mai tarifele ? multumesc

nelu spunea...

Nu. Cele doua cutremure nu pot descarca energia din Vrancea in eventualitatea unui cutremur de M 7. Este o activitate normala. Daca nu apareau prea curand aceste cutremure de 3 era mai ingrijorator.

Anonim spunea...

Va urmaresc de cativa ani buni si va felicit pentru profesionalism. Vad cu bucurie ca si in presa au inceput sa apara articole informate, preluate de la voi. Felicitari si multumesc mult pentru informatiile si analizele oferite pe acest site si pe forum.

GeoX spunea...

Multumim foarte mult pentru aceste aprecieri, ne bucura interesul si speram sa...tineti aproape mai departe. Incercam, la randul nostru, sa aducem aceste chestiuni la un nivel apropiat de asteptarile oamenilor, in condiile in care in buna masura televizunile trateaza problema intr-o maniera cel putin nelalocul ei.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.